În era Covid -19 ești familiar cu elemetele de bază a prevenirii răcelii sau a altor boli contagioase, cum ar fi practicarea unei spălări bune a mâinilor sau regulile de distanțare socială, sigur ai auzit și de importanța unui sistem imunitar capabil de a te apăra .
Dar pot să îmbunătățesc starea sitemului meu imun? Da, sigur că poți.
Mai jos găsești 6 sfaturi care vin în sprijinul sistemului tău imunitar.
1. Învață să te relaxezi
Ia o pauză. Oprește câteva secunde pentru a observa respirația , a asculta un cântec sau pentru a viziona un video amuzant.
Observă, privește și acceptă lucrurile așa cum sunt, nu cum ți-ar plăcea sau te-ai aștepta să fie. Înțelege ce poți controla și ce nu. Înarmează-te cu speranță. Fii răbdător, ia viața pas cu pas deoarece viața tinde să fie un proces incremental, care se dezvoltă lent în timp.
Cortizolul, hormonul de stres, suprimă răspunsul imun. A fi mai prezent, mai conștient, reduce stresul și, ca rezultat, producerea de cortizol.
2. Mănâncă sănătos
Ceea ce mănânci face diferența !
Pentru o imunitate puternică consumă la fiecară masă o cantitate mare de alimente vegetale întregi umplute cu fibre, bogate în nutrienți și antioxidanți.
Alege curcubeul din fructe și legume, mănâncă-ți fasolea, consumă cereale integrale și folosește o gamă largă de varietate de ierburi și condimente pentru a îmbunătății aromele.
Rămâi hidratat cu apă.
3. Fii activ
Activitatea fizică moderată regulată este vitală pentru menținerea sistemului imunitar puternic.
În timp ce ghidurile de activitate fizică recomand cel puțin 30 de minute, 5 zile pe săptămână, doar 20 de minute poate suprima inflamația și susține imunitatea.
4. Nu fuma
Evită fumatul, e-țigaretele sau inhalarea oricăror substanțe, care pot să fie toxic pentru plămâni.
Tel Verde Stop Fumat (gratuit în toate rețelele) 0800878673.
5. Dormi bine
Urmărește să dormi timp de 7 până la 9 ore.
Elaborează o rutină: setează o alarmă pentru când să te culci și când să te trezești. Asigură-te că camera ta este răcoroasă, întunecată, liniștită și confortabilă.
Evită ecranele cu cel puțin 90 de minute înainte de culcare. Practică un ritual de ,,relaxare” înainte de culcare, de exemplu ascultând muzică ușoară, scriind un jurnal sau citind o carte.
6. Conectează-te
Suntem ființe sociale, beneficiile asupra sănătății pe care ne aduce conectarea socială a fost demonstrat științific de a lungul anilor.
Petrece mai mult timp cu prietenii și familia și să le arăți tuturor celor dragi cât de mult îi iubești.
Distanțarea fizică este esențială atunci când riscurile de boli contagioase sunt mari, dar nu în detrimentul de a fi izolat sau singur. Conectează-te cu familia sau prietenii prin FaceTime, sesiuni de Zoom, mesaje și apeluri telefon.
Prima ta linie de apărare este să alegi un stil de viață sănătos. Nu uita că tu ești arhitectul propriei sănătăți.
Dacă ti-a plăcut acest articol abonează-te la newsletter pentru a primi cele mai noi articole în căsuța ta de mail aici👈
Surse
Commentaires